Skip to Content

  • Πλύσιμο στο χέρι ή πρόγραμμα πλύσης για μάλλινα ή προσεκτικό πλύσιμο στο χέρι
  • Ειδικό ήπιο απορρυπαντικό όπως Persil Care for Delicates
  • Αποφύγετε τις έντονες μηχανικές κινήσεις (στύψιμο, στράγγισμα κ.λπ.)
  • Απορροφήστε το νερό με μια πετσέτα
  • Απλώστε σε επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσει

Τα μάλλινα πουλόβερ, οι ζακέτες και τα κασκόλ μπορούν να μπλεχτούν στο πλύσιμο. Επομένως, χρειάζεστε κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης και ειδικό απορρυπαντικό για μάλλινα. Το Persil Care for Delicates με βάλσαμο και εκχύλισμα από μπαμπού φροντίζει τα ρούχα σας σε κάθε πλύση και τους χαρίζει εξαιρετική απαλότητα.

Όταν η ίνα μιας μάλλινης κλωστής ανακινείται μηχανικά με το τρίψιμο, το στύψιμο ή την πίεση, οι λεπτές τρίχες της μπερδεύονται μεταξύ τους. Το πλύσιμο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί επίσης να προκαλέσει διόγκωση των μάλλινων ινών. Εάν τότε χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό γενικής χρήσης ή χρωματιστών αντί για απορρυπαντικό μάλλινων, μπορεί να βλάψετε περισσότερο το μαλλί. Ως συνέπεια, μπορεί καταστραφεί ή να τρυπήσει το ύφασμα. Γι' αυτό είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε το Persil Care for Delicates.

Εάν το ρούχο έχει την ετικέτα «πλένεται στο πλυντήριο» ή «μάλλινο που πλένεται στο πλυντήριο», τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να πλυθεί στον κύκλο για μάλλινα και να περιστραφεί για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Τα πολύ ευαίσθητα μάλλινα ρούχα μπορούν να πλυθούν επίσης εάν χρησιμοποιηθεί «πρόγραμμα πλυσίματος στο χέρι για μάλλινα». Χρησιμοποιήστε το Persil Care for Delicates σε αυτό το πρόγραμμα. Ο ειδικός αφρός του σχηματίζει ένα παχύ στρώμα που προστατεύει τα ρούχα από καταστροφή στο πλυντήριο ή κατά το πλύσιμο στο χέρι.

Τα πούπουλα είναι εξαιρετικά ελαστικά. Το γεγονός ότι «ζεσταίνουν χωρίς να βαραίνουν» τα καθιστά ασυναγώνιστο υλικό για ποιοτικά κλινοσκεπάσματα, και για ζεστά και απαλά χειμωνιάτικα είδη. Τα πουπουλένια είδη πλένονται, για παράδειγμα με το Persil Care for Delicates, στον κύκλο για μάλλινα ή ευαίσθητα στους 30°C. Μπορείτε να αφήσετε τα υφάσματα με πούπουλα να στεγνώσουν στον αέρα απλώνοντάς τα σε επίπεδη επιφάνεια και χτυπώντας τα απαλά ανά διαστήματα. Ή στεγνώστε τα σε χαμηλή θερμοκρασία στο στεγνωτήριο ρούχων.

Εσώρουχα, κορμάκια, κορσέδες και καλσόν/κάλτσες αποτελούνται κυρίως από τεχνητές ίνες όπως πολυαμίδια, πολυεστέρα και πολυακρύλ, μερικές φορές μαζί με μικρές ποσότητες άλλων ινών όπως βισκόζ ή βαμβάκι. Αυτές οι ίνες έχουν πολλές θετικές ιδιότητες: Διατηρούν καλά το σχήμα τους, δεν τσαλακώνονται, πλένονται εύκολα, στεγνώνουν γρήγορα και δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου σιδέρωμα. Τα χρωματιστά συνθετικά πρέπει να πλένονται σε μέγιστη θερμοκρασία 40°C, ιδανικά με το Persil Care for Delicates. Έπειτα, τα βρεγμένα ρούχα απλώνονται για να στεγνώσουν, μακριά από το δυνατό φως του ήλιου. Εάν χρειάζεται, απλώς σιδερώστε τα σε χαμηλή θερμοκρασία κάτω από ένα νωπό πανί.

Το λινό παρασκευάζεται από το μίσχο του φυτού λινάρι και είναι ένα από τα παλαιότερα είδη υφαντικής ίνας. Έχει γυαλιστερή επιφάνεια, είναι πολύ ανθεκτικό, δεν σχηματίζει κόμπους και δεν λερώνεται εύκολα. Το χρωματιστό, αλεύκαντο λινό πλένεται καλύτερα στο πρόγραμμα απαλής φροντίδας σε μέγιστη θερμοκρασία 40°C, χρησιμοποιώντας το Persil Care for Delicates. Πριν από το στέγνωμα, τεντώστε τα ρούχα στο κανονικό τους σχήμα και κρεμάστε τα στο σχοινί. Μην στεγνώνετε ποτέ τα λινά υφάσματα στο στεγνωτήριο ρούχων ή σε δυνατό φως του ήλιου. Είναι καλύτερα να σιδερώνετε το λινό από την ανάποδη πλευρά όσο είναι ακόμα νωπό.

Το μετάξι εξάγεται από τα κουκούλια των μεταξοσκωλήκων και είναι μία από τις πιο πολύτιμες ίνες στον κόσμο. Τα υφάσματα που φτιάχνονται από μετάξι πρέπει να χωρίζονται ανά χρώμα πριν από το πλύσιμο, καθώς συχνά ξεβάφουν όταν πλένονται. Πλύνετε τα μεταξωτά στον κύκλο για «μάλλινα» ή «ευαίσθητα» στους 30°C ή σε ειδικό πρόγραμμα για μεταξωτά. Εάν η ετικέτα φροντίδας υποδεικνύει ότι τα μεταξωτά μπορούν να πλυθούν στο χέρι, τότε πρέπει να πλένονται γρήγορα και απαλά σε ζεστό σαπουνόνερο, σε θερμοκρασία έως 30°C, αποφεύγοντας το τρίψιμο, το ξύσιμο, την πίεση ή το στύψιμο, ή διαφορετικά, χρησιμοποιώντας ειδικό πρόγραμμα του πλυντηρίου για πλύσιμο στο χέρι ή για μάλλινα. Μην μουλιάζετε ποτέ τα μεταξωτά και μην τα αφήνετε στο σαπουνόνερο για πολλή ώρα. Απλώστε τα 100% μεταξωτά σε επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσουν, αν και είναι καλύτερα να αφήνετε τις μεταξωτές μπλούζες και τα πουκάμισα να στεγνώνουν σε κρεμάστρες. Κρατήστε τα μακριά από θερμαντικά σώματα και από τον ήλιο και σιδερώστε τα μεταξωτά από την ανάποδη πλευρά σε χαμηλή θερμοκρασία όσο είναι ακόμα ελαφρώς νωπά.

Τα ρούχα παντός καιρού που είναι φτιαγμένα από υφάσματα μεμβράνης ή μικροΐνες πλένονται καλύτερα με το Persil Active & Sport. Χρησιμοποιήστε τον κύκλο για «ευαίσθητα» με υψηλό επίπεδο νερού και χαμηλή ταχύτητα στροφών. Έπειτα, απλώς αφήστε τα υφάσματα να στροβιλιστούν.

Τα υφάσματα που φτιάχνονται από συνθετικές ίνες είναι υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Ιδανικά πρέπει να πλένονται σε μέγιστη θερμοκρασία 40°C σε πρόγραμμα «απαλής φροντίδας» με το Persil Active & Sport. Το ειδικό απορρυπαντικό εισχωρεί στις ίνες κατά την πλύση και εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές. Απλώς κρεμάστε τα για να στεγνώσουν. Πρέπει να αποφεύγετε το στέγνωμα με άμεση έκθεση στον ήλιο.

Το βισκόζ είναι ίνα που προέρχεται από χημικώς τροποποιημένα φυσικά υλικά. Η μεταξένια και ελαφριά υφή του και ο τρόπος που πέφτει απαλά κάνουν το βισκόζ περιζήτητο ύφασμα στη βιομηχανία της μόδας. Εάν το επιτρέπει η ετικέτα φροντίδας, το βισκόζ μπορεί να πλυθεί χωρίς πρόβλημα στο πλυντήριο. Το βισκόζ είναι ευαίσθητο στις έντονες μηχανικές κινήσεις και πρέπει να πλένεται πάντα σε πρόγραμμα «απαλής φροντίδας» με το πλυντήριο να μην είναι γεμάτο πάνω από τα δύο τρίτα. Τα υφάσματα χρειάζονται μόνο λίγες στροφές σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα πρέπει να στεγνώνουν κρεμασμένα στο σχοινί (σε καμία περίπτωση στο στεγνωτήριο). Μπορούν να σιδερωθούν είτε όσο είναι ακόμα βρεγμένα ή κάτω από ένα νωπό πανί. Εάν το βισκόζ τσαλακωθεί όσο στεγνώνει, μπορείτε να το βρέξετε ελαφρά και να το σιδερώσετε για να πάρει σχήμα.

Το Persil ReNew+ White έχει σχεδιαστεί ειδικά για να φροντίζει τα λευκά βαμβακερά, λινά, συνθετικά, μεταξωτά και ανάμεικτα ρούχα. Είναι, επίσης, κατάλληλο για κουρτίνες: η σύνθεσή του χωρίς χλώριο μαλακώνει τις φυσικές ίνες που έχουν ξεθωριάσει με τον καιρό ξαναζωντανεύοντας τα άτονα λευκά.

Οι συχνές πλύσεις μπορούν να οδηγήσουν στο ξεθώριασμα των φωτεινών, ζωηρών χρωμάτων. Οι ειδικές, χωρίς χρωστικές ουσίες, συνθέσεις ReNew+ Black, ReNew+ White και ReNew+ Color της σειράς Persil ReNew+ επαναφέρουν τη φωτεινότητα και τη λάμψη των αγαπημένων σας ρούχων. Με κάθε πλύση, τα ξεθωριασμένα ρούχα ξαναζωντανεύουν και η αρχική φωτεινότητα και λάμψη τους αποκαθίστανται.

Η σειρά προϊόντων Persil ReNew+ δεν περιέχει χλώριο ή χρωστικές ουσίες: η σύνθεσή της μαλακώνει τις ίνες που έχουν ξεθωριάσει με τον καιρό και με αυτό τον τρόπο αφαιρεί τα άτονα στρώματα, ξαναζωντανεύοντας τα χρώματα. Μόνο οι μαλακές ίνες μπορούν να ακτινοβολήσουν λάμψη αποτελεσματικά, δίνοντας την αίσθηση ζωηρού χρώματος.

Εκτός από το να καθαρίζονται, οι ίνες των λευκών ρούχων πρέπει να παραμένουν απαλές και συμπαγείς, για να ακτινοβολούν λάμψη με τέλειο τρόπο και να διατηρούν τη φωτεινότητα των ρούχων σαν να ήταν καινούργια. Η ειδική σύνθεση του Persil ReNew+ White μαλακώνει τις ίνες που έχουν ξεθωριάσει με τον καιρό. Με κάθε πλύση, τα άτονα ρούχα ξαναζωντανεύουν και τα λευκά αποκτούν τη χαμένη τους λάμψη. Η σύνθεση δεν περιέχει χλώριο.

Το Persil ReNew+ White μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρει την αρχική φωτεινότητα και λάμψη των λευκών κουρτινών. Η σύνθεση χωρίς χλώριο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη φροντίδα των λευκών βαμβακερών, λινών και συνθετικών ρούχων. Επαναφέρει, επίσης, την αρχική φωτεινότητα και λάμψη των κουρτινών, με αστραφτερά λευκά αποτελέσματα. 

Το Persil ReNew+ Color μαλακώνει τις ίνες που έχουν ξεθωριάσει με τον καιρό και ξαναζωντανεύει τα ξεθωριασμένα ρούχα. Μόνο οι μαλακές ίνες μπορούν να ακτινοβολήσουν λάμψη επιτυχώς, δίνοντας την αίσθηση ζωηρού χρώματος.
Το Persil ReNew+ Color προλαμβάνει, επίσης, τη μεταφορά χρώματος από το ένα ρούχο στο άλλο κατά τη διάρκεια της πλύσης και ξαναζωντανεύει τα χρώματα. Η σύνθεσή του δεν περιέχει χρωστικές ουσίες.